Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Učenici Srednje škole Vela Luka u posjetu Poduzetničkom inkubatoru Ploče

Poduzetnički inkubator Ploče u petak su posjetili učenici Srednje škole Vela Luka. Domaćin posjeta bio je Centar za poduzetništvo kao dio potpornih aktivnosti usmjerenih na jačanje kapaciteta Poduzetničkog inkubatora Vela Luka. Učenici i njihovi profesori, uz poduzetnike iz Doline Neretve, sudjelovali su na radionici “Razmišljajte kreativno, pričajte uvjerljivo – Design Thinking/ Beyond Brainstorming/ Storytelling“ uz vodstvo stručnjakinje za učenje i razvoj, dr. Tine Lee Odinsky-Zec.

Potpuno novi pristup podučavanju te kreativni radni zadaci izbacili su učenike iz zone komfora ali su ih i potaknuli da otkriju svoju kreativnost i usmjere je na pravi način. Teta Energy, kako su učenici nazvali predavačicu, uistinu je iz njih izvukla ono najbolje i dala im prostor da izraze svoje ideje, ali ih i podučila kako ih uobličiti i predstaviti kao dobre poduzetničke poduhvate.

Osim učenja tehnika smišljanja ideja i razvijanja dobrih prodajnih priča, učenici su tijekom obilaska Poduzetničkog inkubatora imali priliku i vidjeti prave poduzetnike na djelu, čuti njihove priče i isprobati proizvode kojima se ponose.