Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Župan potpisao ugovore za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako su izdvojena sredstva za ukupno 103 stipendije za koje je u proračunu izdvojen iznos od 130 tisuća eura.

‘Na ovaj način Dubrovačko-neretvanska županija potiče i podržava svoje učenike i studente. Još vam jednom svima skupa čestitam na trudu i iznimnom znanju jer bez toga danas ne biste bili ovdje. Nadam se kako će vam primanje naše stipendije donekle olakšati Vaše školovanje i dodatno Vas motivirati’, poručio je župan.

Danas su potpisani ugovori za jednu stipendiju za zvanje medicinska sestra, četiri stipendije za studentice koji se obrazuju za zvanje doktor medicine, dvije stipendije za studentice koji se obrazuje za zvanje magistar logopedije, 18 stipendija za darovite učenike te 17 stipendija za darovite studente.