Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U tijeku radovi na zgradi područne škole i vrtića u Čari; NPKLM Vodovod gradi vodospremu u Žrnovskoj Banji

U tijeku su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade u kojoj su smješteni Područna škola Čara i tamošnji dječji vrtić.

Ovu investiciju danas su obišli župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo zajedno s gradonačelnicom Korčule Nikom Silić Maroević i predstavnicima Mjesnog odbora Čara.

Projekt predviđa popravak krovišta, obnovu fasade i ugradnju toplinske izolacije, rušenje unutarnjeg stubišta kako bi se dobile dvije etažno odvojene jedinice-područna škola i vrtić, kao i proširenje kapaciteta postojećeg vrtića.

Inače, ugovorena vrijednost radova iznosi više od 980 tisuća eura te se oni sufinanciraju sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Korčule te dijelom i sredstvima osiguranima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

U Žrnovskoj Banji u tijeku je izgradnja vodospreme s pristupnim putem i cjevovodom. Riječ je o projektu NPKLM Vodovoda vrijednom više od milijun eura.

S detaljima projekta župana Dobroslavića, zamjenika župana Cebala i predstavnike Mjesnog odbora Žrnovo upoznao je direktor NPKLM Vodovoda Jakov Belić.

Glavna svrha ovog vrijednog zahvata je ostvarivanje stabilnosti pogonskih tlakova u vodoopskrbnoj mreži na području Žrnovske Banje.

Vodosprema “Žrnovska Banja” služit će za prihvat vode iz glavnog cjevovoda Korčula-Vela Luka i daljnju distribuciju prema potrošačima, putem kraćeg odvodnog cjevovoda, koji se spaja na postojeću opskrbnu mrežu, a sve ovisno o dnevnim neravnomjernostima potrošnje.

U novoj vodospremni voda će se skupljati u dijelovima dana ili noći kada je potrošnja najmanja, a regulirat će se u onim razdobljima kada je potrošnja povećana iznad srednje dnevne potrošnje. Planiranim zahvatom će se izgraditi vodosprema kapaciteta 500 metara četvornih te ukupno 153,4 metra cjevovoda.