Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečana akademija povodom Dana Grada Ploča

Pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević nazočila je svečanoj akademiji održanoj povodom Dana Grada Ploča i blagdana Kraljice Neba i Zemlje.

‘Iskoristit ću ovu priliku kako bih zahvalila i Vladi Republike Hrvatske na potpori i razumijevanju te nastojanjima kojima je luka Ploče uvrštena u osnovnu mrežu u sklopu TEN-T uredbe, čime se stvaraju pretpostavke za daljnja ulaganja I razvoj.

Moram ovdje spomenuti i kapitalne projekte navodnjavanja i buduće brane na Neretvi, potom spojne ceste od Vida do Novih Sela, kao i nastavak izgradnje punog profila autoceste od Metkovića do Dubrovnika.

Pred nama je veliki ciklus investicija u obrazovne institucije na području Dubrovačko-neretvanske županije među kojima je i prioritetni projekt nadogradnje i adaptacije Osnovne škole Vladimira Nazora u Pločama.

Želim ovdje posebno spomenuti neizmjeran trud, nesebičnost i zalaganje udruge Radost Ploče, kao i vrijedna postignuća našeg Pave Orepića koji su dobitnici ovogodišnjih priznanja Dubrovačko-neretvanske županije’, istaknula je pročelnica Marević.

Okupljene su pozdravili i predsjednica Gradskog vijeća Marina Gradac, gradonačelnik Mišo Krstičević te zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

Uručene su i nagrade ovogodišnjim laureatima, i to Jozi Tomaševiću za životno djelo, osobne nagrade Pavi Orepiću i Luki Krmiću i skupna nagrada Futsal reprezentaciji MUP-a.

FOTO: GRAD PLOČE