Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pročelnica Marević na proslavi Dana Općine Smokvica

Pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević nazočila je u petak svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Smokvica povodom Dana Općine i blagdana Gospe Kandalore.

Pročelnica Marević ovom prilikom je istaknula kako su ovakve svečane sjednice prigoda za osvrnuti se na proteklu godinu i sve ono što je učinjeno, ali i pogledati sve ono što tek treba napraviti. 

“Zato sam sretna što su iza nas konkretni rezultati, projekti kojima se podiže kvaliteta života svih vas koji ovdje živite. Posebno me to veseli jer i mi u Županiji, kao i Vlada Republike Hrvatske, značajnu pozornost posvećujemo razvoju otoka i tome da oni budu mjesta ugodna za život, mjesta gdje će se mladi vraćati nakon završene škole i osnivati svoje obitelji. Dubrovačko-neretvanska županija je, a u nekim projektima i uz pomoć i potporu Vlade RH i uz financiranje iz fondova Europske unije, provela velike i značajne projekte koji su svima vama na otoku od iznimnog značenja. Posebno tu izdvajam one najveće: otvaranje Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci, izgradnja Luke Polačište koja je u tijeku. Pred nama je i realizacija luke Prigradica u Blatu, kao i luke luke Perna sa zaobilaznicom Orebića. Zajedno sa Županijskom upravom za ceste radimo na uređenju prometnica, a krenuli smo i s uređenjem komunalne luke u Brni, koja je pred izdavanjem lokacijske dozvole. Ono što nam donosi vrijeme pred nama i što otvara brojne mogućnosti za nove investicije je program kojim se Vlada usmjerila upravo prema razvoju otočnih sredina. Naime, u posebnoj otočnoj omotnici Integrirani teritorijalni program, za Dubrovačko-neretvansku županiju osigurano je čak 28 milijuna eura bespovratnih sredstava, što nam otvara mogućnost za projekte iz područja zdravstva, kulture, prometa i brojnih drugih. Vjerujem da ćemo i u budućnosti zajednički poticati daljni razvoj Smokvice, prepoznati potrebe i sve ono što je nužno napraviti i uspješno ući u nove projekte koji će Smokvici, a onda i cijelom otoku, donijeti nove mogućnosti razvoja”, zaključila je pročelnica Marević te svim žiteljima Smokvice čestitala njihov dan.