Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Potpisan ugovor s izvođačem radova na projektu rekonstrukcije prvog dijela ceste do Račišća i odvodnje otpadnih voda naselja Žrnovo

U palači Ranjina upriličeno je potpisivanje ugovora s izvođačem radova na projektu rekonstrukcije prvog dijela Županijske ceste 6224 i odvodnje otpadnih voda naselja Žrnovo-prva faza. Ugovor s predstavnicima tvrtke Strabag potpisali su ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan i direktor NPKLM Vodovoda Jakov Belić.

Što se tiče dijela ugovora koji se odnosi na rekonstrukciju Županijske ceste, projekt se odnosi na 470 metara prometnice u kontaktnoj zoni luci Polačište. Nositelj projekta je Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije.

‘Realizacija ovog ugovora jedan je od preduvjeta za dovršetak i luke Polačište, kao i izgradnje spojne ceste do Lokve. Želim naglasiti i kako se projektom rješava i dio Aglomeracije Korčula. Vrijednost ugovora je 1,1 milijun eura’, istaknuo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.

‘Dio ugovora koji se odnosi na odvodnju je dio projekta Aglomeracije Korčula čiji smo mi nositelj. Aglomeracija je podijeljena na nekoliko faza. Prva građevinska dozvola, koja je ishodovana, je upravo ova za prvu fazu odvodnje naselja Žrnovo. Mislim da je važno da zajednički odradimo i odvodnju i rekonstrukciju županijske ceste. Što se tiče ostatka Aglomeracije, u tijeku je ishođenje građevinskih dozvola za ostale dijelove projekta’, rekao je direktor NPKLM Vodovoda Jakov Belić.

Potpisivanju ugovora nazočio je i župan Nikola Dobroslavić te zamjenik župana Joško Cebalo.

‘Svaki naš projekt za nas je vrijedan i važan. Kao što smo čuli, ovaj je i preduvjet za luku Polačište, ali i dio Aglomeracija. Čestitam i našem ŽUC-u, i vodovodu, ali i izvođaču radova’, poručio je župan.

Dodajmo i kako je rok za zavrfšetak radova šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao.