Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

OREBIĆ: Edukativna staza Podvlaštica-Vlaštica pri kraju; započeli radovi na izgradnji vodovoda Gornjih sela Viganj

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i ravnateljica RRA DUNEA Melanija Milić danas su prigodom posjeta Općini Orebić, a u pratnji načelnika Tomislava Ančića, obišli projekt Edukativne staze Podvlaštica-Vlaštica.

Radi se, naime, o projektu kojem je ukupna vrijednost 265.941,69 eura, od čega 200 tisuća financira FZOEU, ostatak Općina Orebić, a nositelj je Dubrovačko-neretvanska županija. Radovi koji su bili obuhvaćeni ovim projektom, a koji se privode kraju, obuhvaćali su profiliranje edukativne staze, opremanje osnovnom urbanom opremom i pošumljavanje, a namijenjenja je za pješačke i biciklističke svrhe. Koncept izvođenja staze je baziran na tri zone multifunkcionalnih paviljona uz prateću osnovnu opremu te 16 edukativnih ploča na kojima će se nalaziti glavne karakteristike staze, a staza je obogaćena  drvoredom od ukupno 160 sadnica stabala autohtonih vrsta stablašica (čempres, pinija, planika, lovor, maslina, rogač, smokva, crni dud, badem, nar).

U pratnji načelnika Tomislava Ančića i direktora Vodovoda i odvodnje Joška Đelduma župan sa suradnicima je obišao i radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda Gornjih sela Viganj, čija je vrijednost 2.315.452,68 eura. Iz fondova EU je financirano 80 posto iznosa, Hrvatske vode sufinanciraju 10 posto, a preostalih 10 posto Vodovod i odvodnja Orebić. U ovom trenutku je realizirana javna nabava, izvođač je uveden u posao i u tijeku su pripreme gradilišta za početak radova, a rok za izgradnju je 18 mjeseci.