Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dodijeljene nacionalne nagrade ‘Suncokret ruralnog turizma’

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja, u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“, koja se održava već jedanaestu godinu.

Ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije.

Nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske osvojila su 82 dobitnika iz Republike Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine, te jedan iz Republike Srbije.

Na svečanosti dodjele bio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić te brojni drugi uzvanici.

Dodijeljene su i šampionske titule te je „Veliki zlatni suncokret“ u kategoriji Vinski turizam osvojila Vinarija BOŠKINAC iz Novalje. U kategoriji Aktivni turistički sadržaji šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ pripao je Javnoj ustanovi Nacionalni park Mljet National Park. U kategoriji Ruralno turistički projekti šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ pripala je Centru za posjetitelje – Dvorac Janković Suhopolje iz Suhopolja.

Posebno priznanje u kategoriji Ruralno-turistički projekti osvojila je manifestacija Rimska noć u Naroni Turističke zajednice grada Metkovića, dok je zlatnu povelju u kategoriji Tradicijska domaćinstva osvojila Villa Glumac.

Svečanosti dodjele priznanja, u ime Dubrovačko-neretvanske županije, nazočili su pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić te pomoćnik pročelnika Ivo Mujo.