Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Župan Dobroslavić sa suradnicama na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnicama Žaklinom Marević i Ivanom radić te ravnateljicom regionalne razvojne agencije DUNEA Melanijom Milić sastao se s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josipom Dabrom i ministricom zaštite okoliša i zelene tranzicije Marijom Vučković.

Glavne teme sastanka su bile navodnjavanje, Centar za agrume te darovanje zemljišta Hrvatskih šuma u Metkoviću za gradnju osnovne škole. 

Ministar Dabro je saslušao sve probleme predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije, naglasio je da će razgovarati o Centru za agrume, perspektivi tog objekta i ljudi koji će raditi u njemu. Zatražio je da se dostave prijedlozi koje Ministarstvo može napraviti po pitanju navodnjavanja s obzirom na komplikacije na terenu. 

„Imamo zajedničke ciljeve i želimo nastavak suradnje između dva ministarstva, gdje imamo zajedničke nadležnosti. Projekt navodnjavanja je jako bitan i moramo otkloniti probleme koje imamo. Jedan od ciljeva Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije je javna lokalna infrastruktura, koja je cilj i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva“, rekla je ministrica Vučković. 

„Dolina Neretve je oduvijek plodno tlo te ima veliki potencijal proizvodnje agruma. Trenutno se nosimo s određenim izazovima povećane zaslanjenosti tla i tražimo na koji način riješiti taj problem. Jedno od rješenja je izgradnja velike brane na Neretvi, koja bi osigurala dotok slatke vode te smatramo da to treba biti od strateškog interesa za RH. U dolini Neretve postoji velika potreba za Centrom agruma, koji bi bio savjetodavna i uslužna zgrada.”, kazao je župan Dobroslavić. 

„Ključ za rješavanje problema je potpora Vlade RH, ministarstava i županije. Obećavam vam dolazak u Županiju i želim da uskoro kod vas organiziramo sastanak“, zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro.