Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Župan Dobroslavić s potpredsjednicima Vlade Bačićem i Butkovićem obišao Centar za djecu s teškoćama u razvoju u Metkoviću

Župan Nikola Dobroslavić, potpredsjednici Vlade Branko Bačić i Oleg Butković i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan obišli su danas završene radove na uređenju Centra za djecu s teškoćama u razvoju u Metkoviću.

Riječ je o investiciji vrijednoj 437 tisuća eura sufinanciranoj sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije.

Kroz ovaj projekt prenamijenjen je neiskorišteni dio zgrade Dnevne bolnice Metković (na prvom i drugom katu) u Centar za djecu s teškoćama u razvoju.

Na prvom katu uređena je recepcija, pedagoški kabinet, prostorija za fizioterapeuta, prostor za igru djece i kuhinja. Na drugom katu smještene su prostorije za psihologa, dva logopeda, neurofeedback, edukacijsko-rehabilitacijska prostorija, senzorna soba i sanitarni prostori.

Kako bi se osigurao pristup korisnicima neovisno o Dnevnoj bolnici, s vanjske strane zgrade ugrađeno je i dizalo.

Ukupna površina Centra iznosi 265 metara četvornih.

U obilasku centra sudjelovali su i zamjenik župana Joško Cebalo, načelnici i gradonačelnici s područja doline Neretve, pročelnice Đurđica Popović i Žaklina Marević, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić te drugi uzvanici.