Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Župan Dobroslavić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dubrovačko Primorje

Župan Nikola Dobroslavić, ujedno izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine i 32. obljetnice oslobođenja Dubrovačkog Primorja.

Župan Dobroslavić u svom govoru zahvalio je braniteljima za doprinos slobodi, posebno Tigrovima, ali i primorskim dragovoljačkim satnijama.

‘Primorje je uspješna i dobro vođena općina, s brojnim projektima, a autocesta koja se, zahvaljujući ovoj Vladi započinje graditi, dat će općini novu kvalitetu i sigurnost’, istaknuo je župan.

Prigodnim govorima okupljenima su se obratili i predsjednik Općinskog vijeća Zdenko Perušina, načelnik Općine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, načelnik Općine Konavle Božo Lasić te gradonačelnik Dubrovnika i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mato Franković.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade ovogodišnjim laureatima Općine Dubrovačko primorje.

Nagrada Općine Dubrovačko primorje za izniman doprinos u razvoju i izgradnji vodoopskrbnih sustava na području Općine dodijeljena je tvrtki Vodovod Dubrovnik. Voditelju Malog Linđa u OŠ Slano Nikši Kraljiću dodijeljena je nagrada za doprinos u očuvanju kulturne baštine Dubrovačkog primorja u proteklom jednogodišnjem razdoblju. Nagradu za nesebičnu pomoć stanovnicima Općine Dubrovačko primorje u najtežim životnim situacijama i doprinos ugledu i promociji Općine u zemlji i svijetu dodijeljena je ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik, izv. prof. dr. sc Mariju Bekiću.