Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Dubrovniku svečano otvoren Obiteljski centar

U Dubrovniku je, u zgradi TUP-a, otvoren Obiteljski centar koji je reformom sustava socijalne skrbi od 2023. godine, ustrojen kao samostalna javna ustanova do tada djelujući unutar Centra za socijalnu skrb Dubrovnik.
 
Grad Dubrovnik, uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u rujnu 2023. godine sklopio je ugovor o dugogodišnjem zakupu poslovnog prostora na adresi Sv. Križa 3, čime je osiguran prostor za potrebe Obiteljskog centra.

Otvaranju Centra, u ime DUbrovačko-neretvanske županije, nazočile su pročelnice Žaklina Marević i Đurđica Popović.

Pročelnica Marević, pozdravljajući prisutne, naglasila je važnost otvaranja Obiteljskog centra u Dubrovniku, te istaknula potrebu otvaranja podružnica Centra u Neretvanskoj dolini, kao i na otoku Korčuli, jer je potreba za uslugama koje se pružaju u Centru svakodnevno u porastu!
Svim djelatnicima zaželjela je uspjeh u radu, uz što manji broj korisnika, te čestitala ravnateljici Obiteljskog centra, voditelju Područne službe Dubrovačko-neretvanske i svim zaposlenicima.
 
Nazočnima su se obratili i voditelj dubrovačkog Centra Lukša Vragolov, ravnateljica obiteljskog centra Ivana Šešo, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa.