Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pročelnica Marević na otvorenju izložbe ”Novac Dubrovačke Republike”

Na Gundulićevoj poljani otvorena je izložba „Novac Dubrovačke Republike“ u organizaciji Društva prijatelja dubrovačke starine. Izložena je vrijedna zbirka kovanica u novom prostoru bivše Zagrebačke banke, a kojega je Grad Dubrovnik 2018. godine kupio od Ministarstva državne imovine koristeći pravo prvokupa, dok je novac za kupnju – devet milijuna i 750 tisuća kuna, osigurao upravo DPDS.

Prigodnim govorima obratili su se predsjednik Društva Vedran Kosović kao i dugogodišnji član, bivši tajnik i predsjednik Društva Niko Kapetanić, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica ureda Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.
“Za svaku pohvalu je vaš rad i briga za bogatstvo koje Dubrovnik ima, a to su povijest, kultura i baština. Vjerujem kako će otvaranje ovog prostora, kao i ova posebno vrijedna izložba dodatno doprinijeti da se isto očuva , ali i predstavi javnosti. Tema dubrovačkog novca zanimljiva je ne samo zbog povijesnih činjenica i priče koju oni pričaju već nas takvi stvarni predmeti, koje možemo vidjeti i osjetiti, doslovce i bar nakratko, vraćaju u ta davna doba slavne Dubrovačke Republike”, kazala je pročelnica Marević.
Otvaranju izložbe je uz pročelnicu Marević nazočio i pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more, Ivo Klaic.