Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pročelnica Marević na otvaranju Međunarodne konferencije o upravljanju digitalnim platformama

Pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević nazočila je svečanom otvaranju Međunarodne konferenciju o upravljanju digitalnim platformama: Stvaranje Globalnog foruma regulatornih mreža koju organiziraju Agencija za elektroničke medije i UNESCO.

Svjetski dan borbe protiv govora mržnje obilježava se 18. lipnja, stoga je današnji dan simbolično izabran kao datum održavanja konferencije i početka djelovanja Globalnog foruma regulatornih mreža.

Konferencija je okupila dionike iz različitih područja i mreža povezanih s ovom tematikom kako bi  istražili ključne izazove i prilike u upravljanju digitalnim platformama. Glavni naglasak konferencije je službeno pokretanje Globalnog foruma regulatornih mreža kao platforme za dijalog i suradnju međunarodnih regulatornih tijela. 

Današnjem otvaranju konferencije nazočili su i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ravnatelj Agencije za elektroničke medije Josip Popovac i drugi visoki uzvanici.