Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pročelnica Dadić Račić otvorila županijsku smortu LiDraNo 2024.

Pročelnica Jelena Dadić Račić otvorila je županijsku smotru LiDraNo 2024. koja se održala u Kazalištu Marina Držića u četvrtak.

Nakon uspjeha na gradskim i međuopćinskim razinama, učenici osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije predstavljaju se danas u kategorijama literarnog izraza, samostalnih novinarskih radova, radijskog stvaralaštva, školskih listova i pojedinačnih i skupnih dramskih nastupa.

Pročelnica Dadić Račić pozdravila je prisutne učenice i učenike i njihove mentorice i mentore, čestitala im na dosadašnjim uspjesima te poželjela mnogo sreće i uspjeha u današnjim nastupima. Zahvalila im je što svojim radom obogaćuju kulturno-umjetničko stvaralaštvo naše Županije i pritom čuvaju i njeguju naš hrvatski jezik. „Svima koji se plasiraju na državnu smotru želim da s ponosom predstavljaju Dubrovačko-neretvansku županiju te da nas obraduju s dobrim rezultatima kao što je to bilo i prethodnih godine!“ – poručila je pročelnica Dadić Račić te službeno otvorila Smotru.

Nakon uvodnog dijela, uslijedilo je predstavljanje učenika u kategoriji dramskih pojedinačnih nastupa osnovnih škola, a poslije toga su na scenu došli skupni dramski nastupa osnovnih škola. Uslijedili su učenici srednjih škola s devet pojedinačnih i dva skupna dramska nastupa. U kategoriji literarnog izraza, sudjeluje 27 učenika osnovnih škola i 21 učenik srednjih škola. 16 osnovnoškolaca se natječe u kategoriji samostalnih novinarskih radova te šest srednjoškolaca u istoj toj kategoriji. Također, na Smotri je prijavljeno pet školskih listova, četiri iz osnovne i jedan iz srednje škole, kao i četiri radijske emisije od kojih su dvije osnovne, a ostale dvije iz srednje škole. Smotra završava okruglim stolovima u Osnovnoj školi Marina Getaldića – Centar.

Domaćin ovogodišnje Smotre LiDraNo 2024. je Gimnazija Dubrovnik.

Foto: Dubrovački dnevnik