Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana završna konferencija projekta Josipov dom-Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji

U hotelu Adria u Dubrovniku održana je završna konferencija projekta “Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji”.

Riječ je o projektu čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, a partner na projektu Caritas Dubrovačke biskupije, vrijednom 11,7 milijuna kuna financiranom iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda.

Sve okupljene na konferenciji pozdravio je župan Nikola Dobroslavić ističući važnost ove investicije.

‘Žrtava obiteljskog nasilja nažalost ima i u našoj županiji, a mi naravno možemo primati u taj objekt i žrtve s drugih područja. Tamo će im biti pružena pomoć i zaštita kako to predviđa zakon i moralna načela’, poručio je župan.

Okupljenima su se obratili i biskup dubrovački Roko Glasnović te ravnateljica Caritasa Sanja Šanje, a prezentaciju projekta održala je njegova voditeljica Nina Skurić.

Inače, kroz ovaj projekt uspostavljeno je trajno sklonište koje može primiti do osam osoba, uključujući i osobe s invaliditetom. U objektu, čija je lokacija tajna, pružaju se usluge stanovanja, prehrane, psihosocijalnog tretmana te podrška u brizi o zdravlju, podrška pri pronalaženju zaposlenja, predškolskog i školskog odgoja djece.

Ciljevi projekta bili su i uspostava sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji na području DNŽ, jačanje kapaciteta stručnjaka/osoba koje rade za ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja i nasilja u obiteljima i negativnim posljedicama nasilja u obitelji.