Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje izrade poslovnih planova

Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih potpora kojim se sufinancira izrada poslovnih planova raspisan je u skladu s Programom poticaja razvoja malog i srednjeg poduzetništva za razdoblje 2022. – 2024. godine, a s ciljem povećanja konkurentnosti gospodarstva te unapređenja poslovnog okruženja za malo i srednje poduzetništvo.

Na Javni poziv se mogu javiti obrtnici, OPG-ovi te mala i srednja trgovačka društva u sto posto privatnom vlasništvu sa sjedištem, odnosno prebivaluištem na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za troškove:

–           izrade poslovnog plana ili investicijske studije koji su sastavni dio dokumentacije za podnošenje zahtjeva po kreditnim programima koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji sa poslovnim bankama, pod uvjetom da su kreditna sredstva realizirana;

–           izrade poslovnog plana ili investicijske studije koji su sastavni dio dokumentacije za podnošenje zahtjeva po kreditnim programima koje provodi HAMAG i HBOR u suradnji sa poslovnim bankama ili samostalno, pod uvjetom da su kreditna sredstva realizirana.

Županija sudjeluje u pokriću dijela troškova izrade poslovnog plana, i to u visini do najviše 50 posto troškova, ali ne više od 663,61 eura  po pojedinom poduzetniku.

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2024. godine.

Ostale informacije o potrebnoj dokumentaciji i ostalim uvjetima Javnog poziva mogu se pronaći na https://www.dnz.hr/javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-potpora-2022-2024-sufinanciranje-izrade-poslovnih-planova/  ili se obratiti u Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more, tel: 351-431 ili email: ivna.suljak@dubrovnik-neretva.hr.