Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

DUBROVAČKE LJETNE IGRE: Nagrada Orlando Dubravki Tomšič Srebotnjak, Nataši Dangubić i Marku Mimici

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je na svečanosti dodjeli nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom programu 74. Dubrovačkih ljetnih igara.

Orlando za glazbeni program osvojio je bas bariton Marko Mimica, dok je Nataša Dangubić osvojila Orlanda za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu. Grand prix ove godine pripao je uglednoj pijanistici Dubravki Tomšič Srebotnjak. To je inače njezin treći Orlando.

”Ganulo me je da dobivam trećeg Orlanda, to je najveći Orlando, to je Grand prix Orlando koji dobivaš na kraju svog puta. Ja sam 80 godina na pozornici i uvijek sam se rado vraćala u ovaj moj grad, moja majka je Dubrovkinja, moj otac Slovenac, ali sam ljeta, kad nisam putovala ili bila u Americi, provodila u Dubrovniku. Volim sve ljude u Dubrovniku i uvijek mi je bilo drago svirati ovdje, bilo mi je drago dati nešto svojim sugrađanima”, rekla je Tomšič Srebotnjak.

Nataša Dangubić nagradu je dobila za ulogu Marije Gučetić u predstavi ‘Sjetne žene raguzejske’ Marijane Punić, u režiji Dore Ruždjak Podolski koja je premijerno izvedena ove godine u Parku Gradac.
”Da se ne lažemo, meni ovaj Orlando strašno puno znači. Nila mi je rekla da me pozdravila Tereza Kesovija, moja karijera ne mora dalje. Čuvajmo Igre, ovaj je Orlando za mog tatu koji jedini neće prolaziti Stradunom i primati čestitke”, rekla je ona.

Marko Mimica održao je koncert s kubanskim pijanistom Marcosom Madrigalom krajem srpnja u Dvoru. Zbog turneje u Južnoj Americi nagrađeni pjevač nije mogao prisustvovati dodjeli no okupljenima se obratio videolinkom.