Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dobitnici priznanja Suncokret ruralnog turizma na prijemu u palači Ranjina

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima primili su danas u palači Ranjina dobitnike priznanja Suncokret ruralnog turizma s područja Dubrovačko-neretvanske županije, kao i predsjednicu Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo” Dijanu Katica.

Podsjetimo, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, u Osijeku je dodijelila 86 povelja i posebnih priznanja, u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“, koja se održava već jedanaestu godinu.

Ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije.


Šampionsku titulu „Veliki zlatni suncokret“ u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru osvojila je Javna ustanova „Nacionalni park Mljet“.

Zlatnu povelju u kategoriji Tradicijska (ruralna) domaćinstva osvojila je Villa Glumac iz Konavala.

Posebno priznanje za oživljavanje povijesne baštine u kategoriji Ruralno turistički projekti osvojila je Turistička zajednica Grada Metkovića s projektom Rimska noć u Naroni.

Župan Dobroslavić pohvalio je dobitnike priznanja ističući kako je njihovo zalaganje prepoznato i na ovaj način.

‘Mislim da se svi možemo složiti da u našoj županiji ruralni turizam ima sjajnu perspektivu. Posebno je to vidljivo na području Konavala, ali i drugi dijelovi naše županije, poput Neretve, Pelješca i Korčule itekako rade na prepoznatljivosti. Svima vama želim puno uspjeha u daljnjem radu i upućujem zahvalu na izvrsnoj promociji naše županije’, rekao je župan.